Platforma sodobnega plesa 2023 - Nazaj k naravi

Zrinka Šimičić Mihanović

DOBRA VODA/GOOD WATER

plesna inštalacija

DOBRA VODA/GOOD WATER <em>Foto: Jasenko Rasol</em>
Foto: Jasenko Rasol

Multimedijalna koliba, 2020

Trajanje: 120 minut

V času trajanja inštalacije lahko publika prostor prehaja z namenom doživljanja svobodne volje.

Koncept in koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
Ples: Zvonimir Kvesić, Zrinka Šimičić Mihanović
Oblikovanje papirja: po motivih Marine Bauer
Dramaturška podpora: Dubravko Mihanović
Produkcija: Multimedijalna koliba
V sodelovanju z Oddelkom za likovno vzgojo Akademije za likovno umetnost v Zagrebu in ob podpori Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške ter mesta Zagreb.

Dobra voda je eden od zalivov na otoku Silba. Koreografsko delo Dobra voda/Good Water izhaja iz utelešenega raziskovanja zgodovine lastnega ustvarjanja in razmerja med individualno in skupno izkušnjo. Čeprav gre za koreografijo, delo vsebuje tudi izrazit vizualni vidik. Abstraktne oblike in zvok, ki izhajajo iz gibanja, vsake toliko časa dobijo pripovedne in simbolne konotacije, ki se hipoma raztopijo v spreminjajočem se kontinuumu. Procesi delitve, diferenciacije, transformacije in migracije so v enaki meri oblikovali in oblikujejo tako individualno telo vsakega od nas, od trenutka spočetja do danes, kot tudi kolektivno telo/družbo, katere del smo, o kateri pričamo, ki jo ustvarjamo ...

Zrinka Šimičić Mihanović (Hrvaška) je plesna umetnica, certificirana SME (Pedagoginja somatskega gibanja) in IDME (Gibalno-razvojna pedagoginja za dojenčke) pedagoginja, prav tako pa ima certifikat CMA-SP (Certificiran analitik gibanja – somatski praktik). Magistrirala je iz umetnostne zgodovine ter francoskega jezika in književnosti na Fakulteti za humanistiko in družboslovje Univerze v Zagrebu. Kot avtorica in koreografinja je dejavna od leta 2003, sodelovala je s številnimi hrvaškimi in tujimi avtorji. Njeno koreografsko delo je izrazito zaznamovano s sodelovanjem z umetniki iz različnih medijev, zlasti vizualnih umetnosti. Od leta 2007 je umetniška sourednica mednarodnega festivala improvizacije Improspekcije (Improspections) v Zagrebu, pobudnica platforme SomaHut namenjene povezovanju in izmenjavi informacij ter koristi somatskega dela in soustanoviteljica organizacije Multimedijska koliba (Multimedia Hut). Je članica katedre za ples na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu in predava na podiplomskem specialističnem študiju kreativnih terapij na Akademiji za umetnost in kulturo v Osijeku.


Platforma sodobnega plesa 2023 - Nazaj k naravi - Uvodna stran